top of page

Nu skapar vi Mammamagi

Updated: Aug 28, 2023
Du kan se föräldraledighet som ett jack i tiden. En parentes. En passiv period i livet där vardagen tar uppehåll för att sedan återkomma i ny skepnad. Du kan också se den som en möjligheternas tid. En tid att vara i närkontakt med dig själv och ditt innersta. Ett magiskt tidevarv där du kan växa som människa och kvinna, och därmed som mamma.


Att möta sig själv kan vara det absolut svåraste. Att stirra rakt in i ditt innersta kan trigga obehag som du helst undviker. Men vad är det som händer när vi gläntar på dörren och kikar in i våra innersta rum? När vi lite försiktigt möter vår egen blick och håller den en stund? När vi sätter oss och ned och lyssnar till den röst som talar där i mitten av oss själva? Jo, då uppstår en form av magi. En magi som kan få oss att växa på sätt vi aldrig trodde var möjliga.

Vad är det som krävs i mötet med oss själva?Det är mod, kraft, ork och styrka. Mod att våga stå i den känsla som uppstår. Kraft att stå kvar och lyssna till den trots att den triggar dig att göra tvärtemot. Ork att ta in vad den sänder för budskap. Styrka att bära budskapet hela vägen till en positiv upplevelse vilken uppstår då du kommer till insikt med vad känslan vill lära dig, om dig själv. Det är sällan vardagen ger utrymme för sådan närvaro, kanske är ända gången nu. Nu när du är föräldraledig.


Det har tagit mig två år att komma till insikt. Två år av kamp emot mig själv, emot mitt inre och de budskap som under denna tid funnits där inom mig. Därför vill jag dela med mig till dig. Till dig som kanske befinner dig i början av din föräldraledighet. Till dig som är mitt uppe i den. Till dig som är på väg ur den. Till dig vill jag ge det som jag nu inser att jag saknat hela tiden. Jag vill ge dig rättigheten att som nybliven mamma tillgodose dina behov, tänka klart dina tankar och möta dina känslor. Jag vill ge dig möjligheten att sätta dig själv i första rummet. För det är då du kan växa som människa och som kvinna, och därmed som mamma. Det är då du blir en del av ett magiskt tidevarv. Det är då du skapar Mammamagi.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

För din kropp: Promenadprata med Mammamagi

Som mamma kan du uppleva att din kropp är trött och sliten. Det är fysiskt utmanande att vara mammaledig på många sätt. Du sover, bär, sitter, ammar osv i den ena konstiga positionen efter den andra.

För ditt sinne: Skapa med Mammamagi

Sinnliga upplevelser kan ge oss en välbehövlig paus ifrån det intellektuella. Det kan vara rofyllt att kliva ur sitt huvud för en stund genom att uppleva nuet med hjälp av dina fem sinnen. Därför kan

För din själ: Möt andra i magiska möten

Att känna tillhörighet kan vara ett av de mest avgörande behoven i en människas liv. För motsatsen till det är att uppleva ensamhet. Och ensamhet är numera något vi ser kan utgöra ett hot mot folkhäls

Commentaires


bottom of page